A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Голованівська філія Кіровоградського обласного центру зайнятості

Як ветерану розпочати власну справу? Детальна інструкція

З квітня минулого року діє програма «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей», яка  реалізується службою зайнятості в рамках урядового проєкту «єРобота». Ця програма  спрямована на розбудову ветеранського бізнесу в Україні та створення нових робочих місць.

14:55:49 02.02.2024

Програма «єРобота» - інструмент для створення сприятливого бізнес-середовища

Грантова програма єРобота – це дієва допомога від держави для відновлення, створення власної справи з нуля, реалізації амбітних проєктів, генерування нових робочих місць та здобуття потрібних на ринку праці спеціальностей.

14:50:40 02.02.2024

За якою формою подається роботодавцем заява про надання компенсації витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб?

Нагадаємо, що Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (далі – Порядок), затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331.

14:48:20 02.02.2024

У якому розмірі призначається допомога по безробіттю внутрішньо переміщеній особі за відсутності належної інформації про страховий стаж?

Особливості призначення допомоги по безробіттю внутрішньо переміщеним особам врегульовані статтею 7 Закону України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”. Нею визначено, що взята на облік внутрішньо переміщена особа, яка не має документів, необхідних для надання статусу безробітного, отримує статус безробітного без вимог, що застосовуються за звичайної процедури. До отримання документів та відомостей про періоди трудової діяльності, заробітну плату (дохід), страховий стаж допомога по безробіттю таким особам призначається у мінімальному розмірі, встановленому законодавством на випадок безробіття.

14:47:56 02.02.2024

У якому розмірі призначається допомога по безробіттю гіг-спеціалісту під час воєнного стану?

Нагадаємо, що гіг-спеціалісти юридичних осіб, що перебувають у статусі резидента Дія Сіті згідно із Законом України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", після припинення гіг-контракту мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі. В такому ж розмірі призначається допомога працівникам цих юридичних осіб після звільнення з роботи. Це врегульовано абзацом 2 частини 3 статті 22 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” (далі - Закон).

14:40:46 02.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора