A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Позитивні справи системи БПД

Дата: 03.08.2021 15:33
Кількість переглядів: 971

До Воловецького бюро правової допомоги, що на Закарпатті, звернулася пані Анна. Жінка просила допомогти повернути зайво стягнуті з неї коштів.

Пані Анна заборгувала за кредитом ТОВ «Інтеркеш Україна». ТОВ «Інтеркеш Україна» звернулося з позовом до суду про стягнення з неї заборгованості. Суд постановив стягнути з пані Анни борг – 24,9 тис. грн. та судовий збір в сумі 1,9 тис. грн.

     Пані Анна подала апеляцію, однак приватний виконавець, попри заяву про зупинення примусового виконання рішення у зв’язку з апеляцією, все одно стягнув з неї кошти відповідно до рішення суду першої інстанції.

     Апеляційний суд змінив рішення суду першої інстанції. За ним пані Анна мала сплатити ТОВ «Інтеркеш Україна» лише 5 тис. грн боргу. Отже, приватний виконавець стягнув з жінки на понад 20 тис. грн більше.

     Тож пані Анна звернулася до системи БПД, щоб повернути свої кошти.

      Оскільки пані Анна має статус УБД, то має право на безоплатну вторинну правову допомогу. За справу взявся фахівець Воловецького бюро Едуард Пижик. Він підготував заяву про поворот виконання рішення суду.

      Оскільки рішення суду, за яким з пані Анни було стягнуто 26,8 тис. грн змінено, були підстави для застосування повороту виконання рішення суду першої інстанції.

Тож за рішенням суду ТОВ «Інтеркеш Україна» має провернути Анні 21,8 тис. грн, що були зайво з неї стягнуті.

Ця справа в Єдиному реєстрі судових рішень: https://reyestr.court.gov.ua/Review/96993797

Більше успішних справ: https://www.legalaid.gov.ua/publications/uspishni-spravy

       До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ вул..Ціолковського,1 або за тел.. 052 522 25 83, 068 834 77 45.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора