A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

#кейс_БПД

Дата: 03.08.2021 15:41
Кількість переглядів: 1077

      Галина Петрівна після смерті чоловіка залишилася жити одна. У 2013 році почала часто хворіти та потребувала сторонньої допомоги. Дочка Галини Петрівни запропонувала матері свою допомогу, а за це попросила відписати їй житло.

      Галина Петрівна погодилась і не читаючи підписала документи, бо була впевнена, що в ньому записано те, про що вони домовились.

      Перші три роки дочка сумлінно виконувала свої обов’язки, допомагала матері.    А на початку 2016 року поїхала жити та працювати до Угорщини, залишивши матір без догляду.

      Після від’їзду дочки Галина Петрівна знову залишилася одна і була вимушена звернутися по допомогу до сина. Той погодився за нею доглядати, якщо вона укладе з ним договір довічного утримання або подарує квартиру.

      Коли жінка почала збирати документи для оформлення, то виявила, що подарувала свою квартиру дочці. Документ, який вона підписала у 2013 році, виявися договором дарування, хоча мала на меті укласти саме договір довічного утримання.

       Галина Петрівна звернулася до Ужгородський місцевий центр з надання БВПД, щоб визнати договір дарування недійсним. Жінка розповіла, що документ вона підписала не розуміючи його зміст, під впливом хвороби.

      Результатом роботи юриста та адвоката системи БПД стало те, що суд задовольнив позовні вимоги Галини Петрівни у повному обсязі та відновив порушене право власності на житло.

      «Практика судів свідчить про те, що літні люди доволі часто опиняються у такій ситуації, коли під впливом помилки, укладають договори про відчуження майна, вважаючи їх договорами довічного утримання. Щоб відновити свої порушені права, необхідна кваліфікована допомога юриста, яку і надають працівники та адвокати місцевих центрів», – коментує адвокат Сергій Ільницький.

Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97707365

З усіма успішними справами системи БПД можна ознайомитися на нашому сайті: https://www.legalaid.gov.ua/publications/uspishni-spravy/

       До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ вул..Ціолковського,1 або за тел.. 052 522 25 83, 068 834 77 45.

     - поставити запитання в месенджер фейсбук-сторінки Голованівський місцевий центр з надання: БВПД:https://www.facebook.com/glvn.legalaid.kr.ua/;

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора