A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Відновне правосуддя

Дата: 03.08.2021 15:44
Кількість переглядів: 1543

     Юний волинянин Сергій поцупив в магазині кросівки вартістю понад 1000 гривень.

     На хлопця би чекало кримінальне покарання, бо це – крадіжка (ч. 1 ст. 185 КК України).

     Раніше до кримінальної відповідальності хлопець не притягався, цей вчинок – юнацька помилка, тож варто дати шанс її виправити.

    Хлопець розповів, що живе з мамою, яка сильно хворіє. Грошей бракує. І вдався він до крадіжки через те, аби черговий раз не просити у неї грошей. Та й інші підлітки з його оточення запевняли, що за це не буде ніякої відповідальності.

    Під час досудового розслідування прокурор запропонував Сергію взяти участь у проєкті «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».

    Юнак погодився і успішно пройшов програму – з допомогою адвокатки-посередниці Яни Кінах примирився з потерпілою стороною та повернув вкрадене взуття.

    Суд постановив звільнити хлопця від кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження закрити.

    «У процесі проведення процедури медіації Сергій щиро розкаявся та попросив вибачення у представниці підприємця. Остання пояснила йому, що від таких вчинків хлопець точно не допоможе своїй матері та не зробить її життя простішим. А ще юнак має плани на майбутнє – хоче побудувати кар’єру у сфері ресторанного бізнесу та вже шукає можливості заробляти цим на життя, не порушуючи закон. Тому відновне правосуддя як новий підхід до реагування на протиправну поведінку неповнолітніх вкотре доводить свою ефективність та необхідність для суспільства», – прокоментувала Яна Кінах.

Більше успішних справ: https://www.legalaid.gov.ua/publications/uspishni-spravy

       До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ вул..Ціолковського,1 або за тел.. 052 522 25 83, 068 834 77 45.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора