A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Позитивна практика системи БПД

Дата: 03.08.2021 15:47
Кількість переглядів: 1676

       Марина та Сергій одружилися у жовтні 2020 року, коли жінка була на останніх місяцях вагітності. Вже у грудні у них народилася донька. І з цього часу їхня сім’я фактично перестала існувати.

       Сергій пішов жити до своїх батьків , залишивши молоду жінку один на один з немовлям. А ще – з фінансовими проблемами. Марина намагалась домовитися з батьком їхньої дитини про матеріальну допомогу. Однак чоловік відмовився брати участь в житті своїх дочки та дружини. Тоді Марина звернулась до суду із заявою про стягнення аліментів на утримання дитини.

      Суд присудив Сергію щомісячно платити аліменти на доньку – 1/4 частини з усіх видів його заробітку, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

      Але молодій матері ще потрібні гроші щоб оплатити комунальні послуги, купити продукти, необхідні речі, ліки тощо. Аліментів на доньку від чоловіка та соціальної допомоги при народженні дитини не вистачає для більш-менш нормального життя. А працювати Марина поки що не може, адже доглядає за немовлям

      Тому вона хотіла отримати з чоловіка аліментів на її утримання до досягнення їхньою дитиною 3 років. З цим питанням Марина звернулася до Іваничівського бюро правової допомоги Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД.

      У судовому засіданні чоловік Марини позов не визнав. Він подав відзив, в якому зазначив, що не має фінансової можливості допомагати своїй дружині. Аргументи – має мінімальні доходи, сплачує аліменти на дитину, несе витрати на ремонт будинку, потребує додаткових витрат на своє лікування.

     Суд, оцінивши подані докази та свідчення, присудив Марині аліменти на її утримання у зв`язку із доглядом за дитиною до досягнення нею трьох років у розмірі 800 грн. щомісяця.

     Подружжю також роз’яснили, що у разі виникнення заборгованості з виплати аліментів на утримання дружини, вона має право на стягнення пені у розмірі 1% суми несплачених аліментів за кожен день прострочення, але не

більше 100% заборгованості.

Рішення суду https://reyestr.court.gov.ua/Review/96882623

Більше успішних справ читайте https://www.legalaid.gov.ua/publications/uspishni-spravy/

       До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ вул..Ціолковського,1 або за тел.. 052 522 25 83, 068 834 77 45.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора