A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Позитивна практика системи БПД

Дата: 25.10.2021 16:30
Кількість переглядів: 713

Звільнення з роботи морально важко пережити, і особливо, якщо ще доводиться "вибивати" розрахунок та вихідну допомогу... Саме таке сталося з Оленою, клієнткою системи БПД.

У 2014 році вона влаштувалася працювати бухгалтером-економістом у Подільське управління капітального будівництва Міністерства оборони України. Як вважала жінка, робота на підприємстві, яке фінансується з державного бюджету, матиме переваги: офіційне працевлаштування, повний соціальний пакет. Проте у 2017 році на підприємстві почалися масові звільнення у зв’язку зі скороченням штату. Пані Олену, яка працювала тут лише 3 роки, не оминуло скорочення.

Відігнати думки про тимчасове безробіття і відсутність коштів допомагало лише те, що підприємство мало здійснити розрахунок при звільненні – трохи більше 10 тисяч гривень. На якийсь час у пошуку роботи цього б вистачило. Жінка написала заяву із проханням виплатити вихідну допомогу при звільненні. Але гроші так і не надійшли.

Біда не приходить одна: незабаром після цього пані Олена потрапила до лікарні з інсультом… Без грошей і можливості найближчим часом повернутися на роботу було дуже важко морально. У 2020 році жінка набралася сил, щоб знову спробувати добитися правди: у 2020 році вона ще раз звернулася до підприємства із заявою про виплату заборгованих грошей. Марно: ані відповіді від керівництва, ані грошей вона не дочекалася.

Тоді пані Олена вирішила з допомогою фахівців системи безоплатної правової допомогли захистити свої законні права й повернути заборговані кошти. Вона звернулася до Вінницький місцевий центр з надання БВПД. Адвокат Олександр Івасик, який співпрацює з системою БПД, отримав доручення для захисту інтересів пані Олени в суді. І рівно через рік плідної роботи захисника, у липні 2021 року, клієнтка отримала довгоочікуване рішення суду.

Подільське управління капітального будівництва міністерства оборони України має сплатити на користь пані Олени:

10 тисяч 580 гривень – вихідна допомога при звільненні;

230 тисяч 600 гривень – середній заробіток за весь період затримки розрахунку з 2017 року по 2021, оскільки роботодавець здійснив триваюче правопорушення;

5 тисяч 000 гривень – моральна шкода.

Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень: https://bit.ly/3xB8Ecc

Ознайомитися з рішенням по справі можна за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/98266717

       До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ вул..Ціолковського,1 або за тел.. 052 522 25 83, 068 834 77 45.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора