A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Безробітні Кіровоградщини можуть стати патронатними вихователями

Дата: 11.01.2022 10:39
Кількість переглядів: 153

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд та виховання дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання її батьками складних життєвих обставин.

Означене питання надання послуг з патронату над дитиною стало предметом зустрічі начальника відділу у справах дітей, сім’ї та надання соціальних послуг Голованівської селищної ради Ольги Довгої та директора Голованівської районної філії обласного центру зайнятості Людмили Кравченко.

На початку зустрічі зазначалося, що державна служба зайнятості у рамках реалізації експериментального проєкту щодо впровадження нової моделі надання центрами зайнятості клієнтоорієнтованих послуг спільно зі службами у справах дітей, регіональними центрами соціальних служб проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу з безробітними задля пошуку кандидатів у патронатні вихователі з числа зареєстрованих безробітних.

У ході обговорення були порушені питання співпраці відповідних структур, направлені на розвиток патронатного виховання на території громади, підбір кандидатів у патронатні вихователі, які з любов’ю, турботою та готовністю приймуть у свою сім’ю не одну дитину, яка потрапила в складні життєві обставини.

Присутні обговорили критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, їхні обов’язки під час надання комплексу професійних послуг, що передбачають тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин. Також ішлося й про фінансування патронатних вихователів. Оскільки, патронатна родина буде отримувати заробітну плату  та два прожиткові мінімуми на кожну дитину, то однією із вимог є те, що один з патронатних батьків має бути безробітним, бо основним місцем роботи стає опіка над дитиною, відповідно йому чи їй нараховуватиметься стаж.

Наголошувалось, що патронатним вихователем може бути повнолітній громадянин України, який має досвід у вихованні дітей і відповідні житлові умови для надання послуг у себе вдома. Бажання осіб створити патронатну сім’ю може стати видом зайнятості.

Стейкхолдери обговорили порядок створення патронатних сімей, їх відмінність від прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Розглянули кваліфікаційний склад безробітних, які перебувають на обліку та мають можливості стати патронатними вихователями.

Директор районної філії зазначає, що долучення служби зайнятості до впровадження та забезпечення функціонування патронатних сімей дасть змогу створити нові робочі місця та сприятиме вихованню і розвитку дітей у середовищі, максимально наближеному до сімейного.

 

Л. Кравченко, директор Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора