A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Шановні жителі нашої громади, представники сильної половини людства, які в складний для всіх нас час не можуть стояти осторонь, які готові реалізувати свій патріотичний та громадянський обов’язок, стати на захист нашої території, нашої Батьківщини!

Дата: 23.02.2022 15:55
Кількість переглядів: 233

На даний час в адміністративних межах Голованівського району  відбувається формування батальйону Сил ТРО ЗСУ.

Запрошуємо всіх бажаючих вступити до Сил Територіальної Оборони!

Фото без опису

ХТО ЗМОЖЕ ВСТУПИТИ ДО СИЛ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ:

 

Є лише обмеження за віком – від 18 до 60 років.

Громадяни, які не проходили військову службу, також можуть увійти до складу формувань територіальних громад після складання присяги добровольця територіальної оборони.

У формування територіальної громади не зарахують громадян: раніше засуджених до позбавлення волі за скоєння тяжкого чи особливо тяжкого злочину (крім реабілітованих) або які мають дві та більше судимості за скоєння умисних злочинів.

У цивільному житті контракт резервіста не накладає жодних додаткових зобов’язань, крім того, що ти повинен пройти певну кількість навчальних занять за рік.

ЯКІ ОСОБЛИВОСТІ СЛУЖБИ В ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ОБОРОНІ:

Підписання контракту та служба у резерві в силах територіальної оборони Збройних Сил України – це ДОБРОВІЛЬНЕ рішення кожного громадянина України.

Резервісти ТрО– це звичайні громадяни, які підписали контракти на службу у військовому резерві сил ТрО. Юридично це означає, що на час навчальних зборів із тероборони чи виконання завдань за призначенням вони стають військовослужбовцями. І отримують усі соціальні пільги та гарантії, як і військові, відповідно до Закону України «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». В інший час вони ходять на свою роботу, опікуються родинами, живуть звичайним життям.

Служба в резерві Сил ТрО ЗСУ дає можливість поєднувати цивільне життя з набуттям навичок захисту рідної домівки від окупанта (без відриву від основного місця роботи, без тривалого відриву на навчання та навчальні збори).

Окрім цього, резервісти на весь період служби у військовому резерві отримують відстрочку від призову на строкову військову службу.

Контракт резервіста Сил територіальної оборони укладається на 3-5 років. Він закріплює громадянина за військовим підрозділом і за посадою.

На час зборів і тренувань, або виконання завдань за призначенням, резервісти підрозділів сил територіальної оборони Збройних Сил України отримують усі соціальні пільги та гарантії, передбачені Законом України “Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

Заяви про зарахування можна написати  в Голованівському районному Територіальному Центрі Комплектування та соціальної підтримки (тел. 2-19-11)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора