A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

ДТП не з вини водія

Дата: 07.06.2021 09:29
Кількість переглядів: 1177

Фото без опису

Іноді володіння автомобілем, окрім зручностей та комфорту, приносить ще й непередбачувані проблеми. Так сталося із паном Миколою, який кермував автомобілем за несприятливих погодних умов і втрапив у дорожньо-транспортну пригоду.

       У той день була сильна ожеледиця, снігові замети, а дорожні служби не справлялися із наслідками несприятливих погодних умов. Пан Микола рухався дорогою та через занос автомобіля зіштовхнувся із іншим авто. Уникнути зіткнення не мав змоги, оскільки попереду на слизькій дорозі теж вже зіткнулися два автомобілі. Працівники поліції склали протокол про притягнення його до адміністративної відповідальності за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

        Оскільки пан Микола винним себе не вважав, звернувся за допомогою до Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Для захисту прав інтересів клієнта у суді призначили адвокатку Аллу Оразову, яка співпрацює з системою БПД.

        Під час розгляду справи в суді адвокатка навела докази, що спростовували вину її клієнта. Тому Новоград-Волинський міськрайонний суд постановив: провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності пана Миколи за ст. 124 Кодексу України про адміністративне правопорушення закрити за відсутністю у його діях складу адміністративного правопорушення.

       Коментує адвокатка Алла Оразова : «У судовому засіданні я просила закрити провадження у справі у зв`язку з відсутністю в діях мого клієнта складу адміністративного правопорушення, оскільки, ДТП сталася не з його вини, а з вини дорожніх служб, котрі в умовах ожеледиці не забезпечили належний стан дорожнього покриття. Також інспектор поліції в судове засідання не з`явився, в матеріалах справи відсутні належні, допустимі та достатні докази, які свідчать про те, що дії мого клієнта не відповідали вимогам Правил дорожнього руху України».

       Варто знати, що статтею 7 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв`язку з адміністративним правопорушенням інакше, як на підставах і в порядку, встановлених законом. Провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюються на основі суворого додержання законності.

      Відтак, окрім протоколу про адміністративне правопорушення, складеного на пана Миколу, відсутні будь-які докази, що підтверджують факт вчинення ним адміністративного правопорушення.

Окрім цього, суд врахував те, що відповідні дорожні служби не забезпечили в умовах ожеледиці належний стан дорожнього покриття. Внаслідок цього чотири транспортні засоби, майже в один час та в одному місці, потрапили у ДТП.

      Якщо у вас виникли питання, або ваші права порушені звертайтеся до фахівців системи безоплатної правової допомоги:
- зателефонувати на безкоштовний номер системи надання безоплатної правової допомоги 0 800-213-103;

            - поставити запитання в месенджер фейсбук-сторінки Голованівський місцевий центр з надання: БВПД:https://www.facebook.com/glvn.legalaid.kr.ua/;

            - скористатися правничою вікіпедією WikiLegalAid https://wiki.legalaid.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора