A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

На який строк може бути виданий дозвіл на застосування праці іноземця?

Дата: 28.09.2021 16:27
Кількість переглядів: 202

Законодавство про зайнятість населення визначає строки, на які може бути видано дозвіл на застосування праці іноземця та особи без громадянства (далі – іноземці). Такі строки поділяються на два різновиди: загальні та спеціальні для окремих категорій іноземців.

Загальним строком є строк дії трудового договору іноземця, але не більше як на 1 рік. Для окремих категорій іноземців визначаються більші строки дії дозволів (інформація про них наводиться у матеріалах про такі категорії іноземців).

Слід зазначити, що роботодавець може зазначити у заяві про видачу дозволу менший строк, ніж 1 рік. Але не допускається регіональному центру зайнятості оформлення дозволу на менший строк, ніж зазначено у заяві.

Строк дії дозволу зазначається у наказі про його видачу та у дозволі. При цьому зазначаємо, що зразок бланка дозволу та його технічний опис затверджені наказом Міністерства соціальної політики України від 29.07.2015 № 779, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 18.08.205 за № 992/27437 (набрав чинності 11.09.2015). У наказі також визначено, що бланки дозволів, видані до набрання ним чинності, є дійсними до закінчення строку їхньої дії. Невикористані бланки дозволів раніше затвердженого зразка є дійсними до остаточного використання.

Із вказаним наказом можна ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України.

Детальніше за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0992-15#Text

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора