A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

ОГОЛОШЕННЯ!

Дата: 16.11.2021 14:29
Кількість переглядів: 601

 Шановні жителі громади!

Запрошуємо Вас взяти участь у конкурсі на створення офіційної символіки Перегонівської територіальної громади.  

Умови

 проведення конкурсу на створення офіційної символіки – Перегонівської територіальної громади

 

І. Загальні положення

1.1.  Умови про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Перегонівської територіальної громади (далі – Умови) визначають порядок та строки проведення конкурсу на створення офіційної символіки Перегонівської територіальної громади, вимоги до його учасників, вимоги до конкурсних робіт, тощо.

1.2.  Організатором конкурсу є виконавчий комітет Перегонівської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області.

1.3.  Конкурс проводиться в наступні етапи та строки:

1 етап – подача заявок на участь у конкурсі та конкурсних робіт – до 31.12.2021 року;

2 етап – перевірка конкурсних робіт на відповідність заявленим вимогам та обрання із них кращих   до 17.01 .2022 року.

3 етап – підбиття підсумків конкурсу.

 

ІІ. Вимоги до конкурсних робіт

2.1. Вимоги до ескізу гербапрапора та гімну Перегонівської територіальної громади.

2.1.1. Ескіз герба Перегонівської територіальної громади повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

2.1.2. Ескіз герба повинен відображати характерні особливості населених пунктів громади, містити малюнки, або знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати громаду серед інших населених пунктів та об’єднаних територіальних громад. До ескізу має додаватися короткий опис герба із поясненням значення зображених елементів, символів.

2.1.3. Ескіз прапора Перегонівської територіальної громади повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

2.1.4. На ескізі прапора має бути розміщений герб або його елементи, інші символи. Співвідношення сторін прапора має становити 2:3. До ескізу має доватися короткий опис із поясненням значення використаних елементів та кольорової гами.

Гімн  Перегонівської територіальної громади.

2.1.5. Слова  гімну повинні відображати характерні особливості населеного пункту, історичну складову, що здатні передати унікальність та ідентифікувати громаду серед інших населених пунктів.

2.1.6. Гімн може подаватися до комісії як у паперовому вигляді який повинен буди надрукований на листі формату А4, так і у електронному або цифровому. До гімну має додаватися короткий опис із поясненням.

2.2. Ескізи маютьбути авторськими та не містити плагіату.

 

ІІІ. Вимоги до комплекту конкурсних робіт

3.1. На конкурс зі створення ескізу герба та прапора територіальної громади учасник подає (надсилає) наступні документи:

- заявку на участь у конкурсі (у вільній формі);

- кольорове зображення герба територіальної громади (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді;

- короткий опис герба із зазначенням значення зображених елементів, символів (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді;

 - кольорове зображення прапора територіальної громади (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді;

- короткий опис прапора із зазначенням значення його кольорової гамми та зображених на ньому елементів і символів (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді.

3.2. З метою виготовлення ескізного проекту герба і прапора учасник конкурсу повинен:

1) виявити, вивчити і встановити зміст і причини виникнення всіх давніх знаків, які використовувалися територіальною громадою села, міста, району чи області;

2) у випадку використання у давньому гербі символів, поширених в інших знаках, ввести додаткові геральдичні фігури, які вказували би на приналежність нового герба конкретній території чи територіальній громаді;

3) у разі вживання у давньому гербі елементів, не придатних для використання у сучасних умовах, та у разі відсутності будь-яких даних про давні герби розробляються нові знаки.

Для досягнення юридичної та геральдичної грамотності при створенні знаків велике значення має використання сюжетів легенд, пов’язаних із виникненням та розвитком села, району чи області, розкриття змісту назви поселення, відображення якихось специфічних місцевих особливостей.

 

ІV. Порядок подачі конкурсних робіт

4.1. Конкурсні роботи подаються або надсилаються поштою до виконавчого комітету Перегонівської сільської  ради на адресу вул. Ятранівська,25, с.Перегонівка   Голованівського району Кіровоградської області, 26522

4.2. Конкурсні роботи, що подаються в електронному вигляді, надсилаються на електронну скриньку peregvidosv@ukr.net з поміткою у назві теми листа «Гербпрапор та гімн територіальної громади».

 

V. Визначення переможців конкурсу

5.1. Переможцями конкурсу є особи, чиї конкурсні роботи набрали найбільшу кількість голосів членів комісії та були затверджені сесією Перегонівської сільської ради як офіційна символіка територіальної громади.

5.2. Переможець, автор (автори) роботи, який посів І місце, відзначається грамотою та цінним подарунком.

5.3. Переможець, автор (автори) роботи, який посів ІІ та ІІІ місця, відзначається подякою сільського голови, пам’ятними сувенірами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора