A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-я річниця виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2022 07:14
Кількість переглядів: 338

Щорічно, 15 лютого Україна вшановує День пам'яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів та День виведення військ з Афганістану. З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез.

Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, які виконували бойовий наказ Батьківщини, але за її межами. Висловлюємо шану і подяку всім ветеранам трагічної афганської війни та українським воїнам-миротворцям за відвагу, вірність присязі і честі.Їх військова доблесть та патріотизм є взірцем для нинішнього покоління українських військовослужбовців, які з честю виконують важливі військові завдання, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави на Сході.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора