A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Сьогодні день народження Тараса Григоровича Шевченка. Слова великого Кобзаря

Дата: 09.03.2022 08:13
Кількість переглядів: 734

  • 9 березня минає 208-а річниця від дня народження великого письменника України — Тараса Шевченка. По собі Кобзар залишив чимало настанов, у яких закликав боротися та не здаватися.

Шевченко символ волелюбності та нескореності української нації, полум’яний поборник за права і свободи людини, ревний захисник української мови, безстрашний борець проти кріпацтва, «сатрапів» і «лакеїв», а також злочинця-людоїда — «безбожного царя», «багна гнилого на сході Європи». Про це у фейсбук пише Уповноважений із захисту державної мови.

— Сьогодні, коли наш народ героїчно виборює свободу та незалежність, слова Шевченка актуальні, як ніколи. Адже поет, на думку І.Франка, наніс перший потужний удар «на гниль і неправду кріпацтва», «маючи величезний вплив не тільки на українців». Його життя — це боротьба за волю українців, а його творчість — невичерпна скарбниця мудрості, джерело духу та правдива совість української нації, — цитуємо допис. — Загальнонаціональна акція «Шевченко закликає, Україна перемагає!», яку ми започаткували, вже об'єднала тисячі українців по всьому світу. Шевченкове пророче слово звучить з вуст наших воїнів, волонтерів, письменників, парламентарів, дипломатів, студентів, школярів, усіх тих, хто у своїх серцях плекає любов до рідного українського слова та з вірою в Україну, наближає нашу перемогу. 

У такий важкий та історично-важливий момент, коли українці показали всьому світові свою єдність, щомиті утверджуючи свободу і незалежність, неухильно крокуючи до європейського майбутнього України, пам'ятаймо Шевченкові слова: 

 

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора