Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Сьогодні день народження Тараса Григоровича Шевченка. Слова великого Кобзаря

Дата: 09.03.2022 08:13
Кількість переглядів: 786

  • 9 березня минає 208-а річниця від дня народження великого письменника України — Тараса Шевченка. По собі Кобзар залишив чимало настанов, у яких закликав боротися та не здаватися.

Шевченко символ волелюбності та нескореності української нації, полум’яний поборник за права і свободи людини, ревний захисник української мови, безстрашний борець проти кріпацтва, «сатрапів» і «лакеїв», а також злочинця-людоїда — «безбожного царя», «багна гнилого на сході Європи». Про це у фейсбук пише Уповноважений із захисту державної мови.

— Сьогодні, коли наш народ героїчно виборює свободу та незалежність, слова Шевченка актуальні, як ніколи. Адже поет, на думку І.Франка, наніс перший потужний удар «на гниль і неправду кріпацтва», «маючи величезний вплив не тільки на українців». Його життя — це боротьба за волю українців, а його творчість — невичерпна скарбниця мудрості, джерело духу та правдива совість української нації, — цитуємо допис. — Загальнонаціональна акція «Шевченко закликає, Україна перемагає!», яку ми започаткували, вже об'єднала тисячі українців по всьому світу. Шевченкове пророче слово звучить з вуст наших воїнів, волонтерів, письменників, парламентарів, дипломатів, студентів, школярів, усіх тих, хто у своїх серцях плекає любов до рідного українського слова та з вірою в Україну, наближає нашу перемогу. 

У такий важкий та історично-важливий момент, коли українці показали всьому світові свою єдність, щомиті утверджуючи свободу і незалежність, неухильно крокуючи до європейського майбутнього України, пам'ятаймо Шевченкові слова: 

 

?Фото без опису

?Фото без опису

?Фото без опису

?Фото без опису

?Фото без опису

?Фото без опису

?Фото без опису

?Фото без опису

?Фото без опису

?Фото без опису

?Фото без опису

?Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора