A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи існують особливості під час реєстрації в центрі зайнятості як безробітних внутрішньо переміщених осіб?

Дата: 28.03.2022 14:56
Кількість переглядів: 144

На нашій сторінці під рубрикою “Правовий порадник шукача роботи” днями розміщено декілька матеріалів щодо документів, які необхідно подати (пред’явити) під час реєстрації як безробітних. Зазначено, що у разі не подання окремих документів статус безробітного не надається або ж навіть не здійснюється облік шукачів роботи.

У той же час Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792, передбачає особливості реєстрації безробітних, які мають статус внутрішньо переміщеної особи. Зокрема, ці особливості стосуються випадків, коли в особи відсутні документи, що підтверджують факт звільнення (підпункт 1 пункту 18 вказаного Порядку).

До категорії внутрішньо переміщених осіб можуть бути віднесені (за умови подання відповідних документів до уповноважених органів) також особи, які після введення Указом Президента України від 24.02.2022 № 64 воєнного стану перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії та яка визначена в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 № 204 “Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам у рамках Програми “єПідтримка”. Віднесення цієї категорії громадян до внутрішньо переміщених осіб врегульовано постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 269 (набрала чинності 14.03.2022), якою внесено зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Ознайомитися з текстом постанови № 269 можливо на вебсторінці Кабінету Міністрів України.

Детальніше за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-poryadku-oformlennya-i-vidachi-dovidki-pro-vzyattya-na-oblik-vnutrishno-peremishchenoyi-osobi-269

 

#Правовий_порадник­­­­_шукача_роботи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора