A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи може особа шукати роботу за сприянням центру зайнятості не за зареєстрованим місцем проживання?

Дата: 28.03.2022 14:58
Кількість переглядів: 134

Питання обліку шукачів роботи та реєстрації як безробітних врегульовані нормами Закону України “Про зайнятість населення” та Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792 (із змінами).

Відповідно до пункту 3 вказаного Порядку облік осіб, які шукають роботу, проводиться центром зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування таких осіб.

Частиною 2 статті 43 Закону України “Про зайнятість населення” визначено, що статус безробітного надається особам, серед іншого, незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування.

Враховуючи вказане, особа може шукати роботу за сприяння будь-якого центру зайнятості, незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування.

З окремими роз’ясненнями щодо питань реєстрації є можливість ознайомитись на вебсторінці Державного центру зайнятості у розділі “Громадянам” - “Пошук роботи та реєстрація безробітних в службі зайнятості”.

 

https://www.dcz.gov.ua/storinka/znayty-robotu

 

#Правовий_порадник­­­­_шукача_роботи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора