A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

ОБЕРЕЖНО: НЕБЕЗПЕЧНІ ХІМІЧНІ РЕЧОВИНИ!

Дата: 07.04.2022 14:33
Кількість переглядів: 155

Х Л О Р

 

ХЛОР (СІ) - зеленувато-жовтий газ з характерним запахом. Слаборозчинний у воді. Сильний окислювач. Не горить. Зберігається у зрідженому виді під тиском. При виливі переходить в газоподібний стан. У 2,5 рази важчий за повітря, тому скупчується на низинних ділянках поверхні, у підвалах, тунелях.

Гранично допустима концентрація – 1мг/м3. Дія протягом 30-60 хв. у межах 100-200 мг/м3  небезпечна для життя, а вища концентрація викликає миттєву смерть.

Небезпека для людини. При вдиханні можливий смертельний наслідок. Пари сильно подразнюють слизові оболонки та шкіру, викликають їх опіки. При виливі забруднює водойми.

Перші ознаки отруєння: різкий біль за грудиною, сухий кашель, блювання, задуха, порушення координації рухів, різь в очах, сльозотеча.

Засоби індивідуального захисту: ізолюючий протигаз. Ізолюючий костюм, гумові чоботи і рукавиці. Промислові протигази марки А, В, БКФ, Г, цивільні та військові протигази. Ватно-марлеві пов’язки, змочені водою або 2% розчином питної соди.

Долікарська допомога: Винести потерпілого на свіже повітря. Дати подихати зволоженим киснем. При відсутності дихання зробити штучне дихання методом «рот в рот».

Слизові та шкіру промити 2% розчином питної соди не менше 15 хвилин.

 

 

 

Памятайте! Постраждалим від отруєння небезпечними хімічними речовинами допомогу надають на чистому повітрі поза межами зони хімічного зараження.

 

 

 

 

 

 

 

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора