A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Які особливості перебування у статусі зареєстрованого безробітного в умовах воєнного стану?

Дата: 29.04.2022 13:30
Кількість переглядів: 114

Статус безробітного надається без вимоги до наявності підходящої роботи. Виплата допомоги по безробіттю призначається з першого дня реєстрації як безробітного в службі зайнятості.

З метою реалізації державних гарантій соціального захисту на випадок безробіття громадян, які не змогли відвідати центр зайнятості в установлені терміни через настання форс-мажорних обставин (воєнні дії, окупація тощо), що стали наслідком воєнних дій російської федерації на території України, центром зайнятості можуть враховуватися зазначені причини невідвідування як поважні. Це, у свою чергу, дає правові підстави не приймати рішення про скорочення виплати допомоги по безробіттю та про припинення реєстрації за невідвідування центру зайнятості більше 30 р.д.

Разом з тим, пошук роботи – це не лише обов’язок зареєстрованих безробітних, але і обов’язкова умова для отримання допомоги по безробіттю, що відповідає вимогам статті 44 Закону України "Про зайнятість населення".

Безробітні повинні здійснювати пошук підходящих та бажаних вакансій, в тому числі самостійно, на пошукових сайтах, у соціальних мережах, періодичних виданнях тощо та інформувати кар’єрного радника про результати пошуку роботи. 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора