A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи є допустимим в оголошеннях про вакансії продавців зазначення віку претендентів?

Дата: 29.04.2022 13:37
Кількість переглядів: 153

Відповідно до статті 24-1 Закону України “Про рекламу” забороняється в рекламі про вакансії (прийом на роботу) зазначати вік кандидатів (крім випадків, визначених законодавством).

Такі випадки, зокрема, стосуються і вимог до претендентів на посаду продавців.

Враховуючи специфіку роботи продавців з товарами, готівкою, роботодавець може передбачати матеріальну відповідальність працівників. Питання такої відповідальності регулюються главою IX Кодексу законів про працю України (з повним текстом Кодексу можна ознайомитись в мережі Інтернет). Статтею 134 вказаного Кодексу передбачені випадки повної матеріальної відповідальності, яка може наставати у випадках завдання шкоди, за умови, що між працівником і роботодавцем укладено письмовий договір про взяття на себе працівником повної матеріальної відповідальності.

Щодо неповнолітніх осіб слід враховувати, що договори про повну матеріальну відповідальність можуть бути укладені тільки з працівником, який досяг 18-річного віку, та те, що до переліку важких робіт і робіт зі шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці неповнолітніх, належить робота, пов’язана із торгівлею вином, спиртом, лікеро-горілчаною продукцією та пивом.

Таким чином, у вищевказаних випадках, роботодавці можуть обґрунтовано зазначати вимоги щодо віку прийому на роботу (старше 18 років).

Детальніше за посиланням: http://surl.li/fhfb

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора