A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Які зміни відбулись у законодавстві, що регулює особливості трудових відносин в умовах воєнного стану?

Дата: 22.08.2022 08:47
Кількість переглядів: 110

Нагадаємо, нещодавно ми інформували про зміни у Кодексі законів про працю України, які внесені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» (набрав чинності 19.07.2022). Бажаючі можуть ознайомитися із текстом тут: https://cutt.ly/FXaVp1V.

Слід зазначити, що вказаним Законом внесені зміни не тільки до зазначеного Кодексу, а й до низки законів України, зокрема й до Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Цими змінами, зокрема, визначені особливості обміну документами, організації кадрового діловодства. Так, у період дії воєнного стану сторони трудового договору можуть домовитися про альтернативні способи створення, пересилання і зберігання наказів (розпоряджень) роботодавця, повідомлень та інших документів з питань трудових відносин та про будь-який інший доступний спосіб електронної комунікації, який обрано за згодою сторін.

Також викладені в новій редакції положення статті 13 «Призупинення дії трудового договору». Зокрема, на відміну від попередньої редакції статті,  призупинення дії трудового договору може здійснюватися за ініціативи однієї із сторін на строк не більше, ніж період дії воєнного стану.

У разі прийняття рішення про скасування призупинення дії трудового договору до припинення або скасування воєнного стану роботодавець повинен за 10 календарних днів до відновлення дії трудового договору повідомити працівника про необхідність стати до роботи.

Примітка. Ознайомитися з текстом Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» можна за посиланням https://cutt.ly/JXaCe74.

У вас є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, розміщеними тут: https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора