A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Відкриття кафе та перукарень, роздрібна торгівля: перші отримувачі грантів за програмою «єРобота» уже є

Дата: 22.08.2022 08:51
Кількість переглядів: 130

Відкриття кав’ярень, виробництво кераміки, будівництво енергоефективних будинків, запровадження служби тестування сонячних електростанцій – ці та інші проекти вже незабаром будуть реалізовані завдяки урядовій програмі мікрогрантів на розвиток чи створення бізнесу.

Проект «єРобота», запущений Міністерством економіки за підтримки Мінцифри, Мінагрополітики, Державної служби зайнятості та Ощадбанку, покликаний здійснити мрії десятків тисяч українців про власну справу та сприяти активізації підприємництва у важкий для економіки час.

Сьогодні Уряд підтримав рішення про виділення з резервного фонду 103,3 мільйона гривень, щоб профінансувати:

  • перші 324 бізнес-ідеї переможців програми грантів «Своя справа» (мікрогрант) на суму 74,3 мільйона гривень;
  • 9 підприємців за програмою «Свій сад» на суму 29 мільйонів гривень.

Загалом за напрямом мікрогрантів вже надійшла 7 541 заявка від українців. 70% заявників уже мають досвід підприємницької діяльності, 10% тільки починають свій шлях у бізнесі.

Більшість підприємців хочуть витратити грант на відкриття кафе і кав’ярень – 10,7%, початок роздрібної торгівлі (в тому числі, продуктами харчування) – 8%, заснування перукарень чи салонів краси – 4,7%, старт бізнесу з обслуговування напоями – 3,1% та вантажних перевезень – 1,9%.

Найбільше заявок подали жителі Києва та Київської області (31%), а також Дніпропетровської (9%), Львівської (7%), Одеської (6%) та Полтавської (5%) областей.

Також до банку надійшло 78 запитів від підприємців, які хочуть за рахунок гранту побудувати теплицю або закласти сад.

Наразі прийом заявок на усі напрямки програми «єРобота» триває. Подача заявки здійснюється через Портал Дія [https://diia.gov.ua/services/categories/biznesu/yerobota].

Потрібно заповнити відомості про себе у електронній формі та додати невеликий бізнес-план, зразок якого можна завантажити на Порталі.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора