A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

EU4Skills: зайнятість випускників за професіями – міняємо стереотипи

Дата: 14.09.2022 13:14
Кількість переглядів: 130

Одним із питань, яке вивчалось під час форсайт-дослідження регіонального ринку праці, що торік проводилося на Кіровоградщині у рамках реалізації пілотного проєкту «EU4Skills: кращі навички для сучасної України», – форми зайнятості випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти 2020 року. Цікаво? Комплексний звіт «Ринок праці Кіровоградської області. 2021» тут: https://cutt.ly/kCwBL29.

Результати обстеження показали, що в області, з числа зайнятих випускників, 84% випускників мають постійну роботу, 7% є самозайнятими особами, 9% є позаштатними працівниками, мають нерегулярний підробіток або тимчасову роботу.

Найвища частка випускників має постійну роботу в області за професіями металообробки та машинобудування, зварювання (по 92%), будівельними професіями (90%). Найнижча частка таких випускників склалась за сільськогосподарськими професіями (77%), професіями ресторанного сервісу, сфери персональних та побутових послуг (по 82%).

Але це статистика, а в реальному житті доволі багато випускників знаходять собі постійну роботу і в сфері сільського господарства.

Як приклад герой історії – пан Рома. Як він став трактористом? Відповідь у відеоролику, який є складовою іміджевої комунікаційної кампанії «Все працює завдяки нам», що наразі проводить Міністерство освіти і науки України. Посилання на відео https://cutt.ly/fCo0a6e.

Ви стоїте на порозі вибору професії або є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, розміщеними тут: https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора