A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Майже 300 безробітних громадян пройшли навчання та будуть забезпечувати безперебійну роботу котелень

Дата: 20.10.2022 15:34
Кількість переглядів: 73

Зима не за горами, а отже вправні господарі вже сьогодні дбають про підготовку до нового осінньо-зимового періоду, аби в їхніх установах було тепло та затишно. Важливого значення приділяють й підготовці кваліфікованих працівників для роботи в котельнях, які працюють на різних видах палива.

У цьому роботодавцям допомагає Державна служба зайнятості, яка на замовлення роботодавців організовує професійне навчання за професіями, актуальними на їхніх підприємствах. Це «оператор котельні», «машиніст (кочегар) котельні», «оператор теплового пункту» та ін.

Так, наприклад, вже на сьогодні, близько 300 безробітних громадян закінчили курси цільового призначення за навчальними програмами, пов’язаними з виконанням робіт у котельнях на різних видах палива.

Викладачі Полтавського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості ознайомлюють слухачів з основними положеннями чинного законодавства України про охорону праці, вимогами до загальної організації роботи, виробничої санітарії, пожежної безпеки, правилами поведінки при виникненні аварій, прийомів та способів надання долікарської допомоги потерпілим, правилами технічної експлуатації систем теплових установок і мереж, правилами охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском тощо.

За словами слухачів курсів, навчання у режимі онлайн – найсучасніший та найбезпечніший формат набуття професійних знань, умінь та навичок.

Приємним залишається й те, що готуючи працівників зазначених професій до роботи, служба зайнятості бере активну участь у підготовці, у т.ч. й Кіровоградщини, до опалювального сезону, аби в оселях краян, закладах соціальної сфери панувало тепло та затишок. Крім того, вирішуються кадрові питання роботодавців-теплоенергетиків.

Тож звертаємо увагу керівників установ та організацій, які планують  укомплектовувати робочі місця кваліфікованими працівниками за вказаною професією, звертайтеся до служби зайнятості – Вам допоможуть!

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора