A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Які зміни відбулись у законодавстві щодо застосування праці іноземців?

Дата: 20.10.2022 15:37
Кількість переглядів: 113

З 15 жовтня цього року набрав чинності Закон України від 21 вересня 2022 року № 2623-IX Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Цим Законом внесені зміни до законів України Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства та Про зайнятість населення. Законом України від 21 вересня 2022 року унормовуються питання видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі - іноземці), діяльності суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, та суб’єктів господарювання, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця.

У частині змін, що внесені до Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, зазначаємо, що як і раніше, іноземці, які прибули в Україну для працевлаштування або укладення гіг-контракту, отримали дозвіл на застосування праці іноземців та посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, які на законних підставах перебувають на території України на період роботи в Україні. Крім того, такий правовий статус поширюється на іноземців, які під час перебування на законних підставах на території України отримали дозвіл на застосування праці іноземців та посвідку на тимчасове проживання.

Закон України від 21 вересня 2022 року № 2623-IX http://surl.li/dipqz

Є питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування.

Ми маємо Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора