A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Компенсація витрат на оплату праці ВПО, як інструмент підтримки бізнесу

Дата: 04.11.2022 13:12
Кількість переглядів: 90

Одним із важливих питань для держави під час воєнного стану стало питання працевлаштування значної кількості переселенців, які були змушені виїхати на більш безпечні території. 

Для сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб урядом запроваджено низку державних програм. Серед них – надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, за кожного працевлаштованого переселенця держава, упродовж 2 місяців, виплачує роботодавцю 6500 грн за кожен місяць.

Наразі на Кіровоградщині 327 роботодавців вже отримали позитивні рішення про виплату компенсації за працевлаштування  698 осіб.

Серед них й сільськогосподарське підприємство ТДВ «Колос», яке здійснює свою діяльність на території Знам'янської громади та займається вирощуванням зернових сільськогосподарських культур та розведенням свиней. Підприємство працевлаштувало 10 громадян з числа внутрішньо переміщених осіб та наразі вже отримало компенсацію на оплату праці цих працівників.

«Державна фінансова підтримка є гарним підгрунтям для підприємств та є одним із реально працюючих інструментів сприяння розвитку бізнесу та  створення нових робочих місць. Ми добре розуміємо, що ми є частиною економічного фронту, і від нашої роботи буде залежати не тільки добробут місцевих мешканців, а й тих, хто зараз змушений покидати власні домівки», – говорить один із керівників підприємства Михайло Калінін.

З його слів, співпраця служби зайнятості та ТДВ «Колос» налаштована таким чином, що кадрові потреби підприємства вирішуються в короткі терміни. Упродовж останніх двох років на підприємстві проводилася  реконструкція свиноферм та була розширена територія посівних площ, штатна чисельність працівників збільшилася майже вдвічі. Завдяки спільним зусиллям було працевлаштовано майже 50 безробітних громадян.

Слід наголосити, що керівництво підприємства постійно співпрацює зі службою зайнятості й над підвищенням кадрового потенціалу господарства, розуміє, що настав той час, коли кожне сучасне підприємство потребує висококваліфікованих робітничих кадрів, які б могли  швидко адаптуватися до нових умов господарювання та виробництва.

Ви роботодавець? Маєте потребу у працівниках? Заповнюйте форму № 3-ПН! Порядок тут: https://cutt.ly/GZ3NEGm.

Ви працевлаштовуєте внутрішньо переміщених осіб – отримайте компенсацію! Порядок її отриманняhttps://cutt.ly/lNitiIN.

Є потреба у підвищенні професійних компетенцій працівників? Державна служба зайнятості на ваше замовлення організує професійне навчання.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора