A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Посвідка на тимчасове проживання іноземця: чи потрібно її обмінювати у період дії воєнного стану?

Дата: 04.11.2022 13:46
Кількість переглядів: 108

Так, потрібно.

Нагадаємо, що іноземці та особи без громадянства (далі - іноземці), які прибули в Україну для працевлаштування та отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, які на законних підставах перебувають на території України на період роботи в Україні. Оформлення посвідки на тимчасове проживання є обов’язковим для іноземця, щодо якого видано дозвіл на застосування його праці (Закон України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства»).

Правила оформлення посвідки регламентується вказаним Законом та Порядком оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на тимчасове проживання, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 року № 322 (із змінами). Підпунктом 3 пункту 7 цього Порядку визначено, що посвідку потрібно обмінювати у разі закінчення строку її дії. Посвідка видається на період роботи, зазначений у дозволі – відповідно, у разі продовження строку дії дозволу посвідку потрібно обмінювати.

У період дії воєнного стану необхідно також враховувати наступне. Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2022 року № 1202 «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції в умовах воєнного стану» https://cutt.ly/QNA6jyj (набрала чинності 26 жовтня 2022 року), серед іншого, установлено, що посвідки на тимчасове проживання, крім тих, які оформлені громадянам Російської Федерації, строк дії яких закінчився або які підлягають обміну відповідно до законодавства після 24 лютого 2022 року, підтверджують законні підстави для тимчасового чи постійного проживання в Україні та право на в’їзд в Україну на період воєнного стану та протягом 30 календарних днів з дня його припинення чи скасування. Іноземці, крім громадян Російської Федерації, зобов’язані в установленому законодавством порядку подати документи для обміну посвідок на тимчасове проживання протягом 30 календарних днів з дня припинення або скасування воєнного стану.

Є питання щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства? Телефонуйте за номерами (0522) 24 64 18 та (0522) 32 08 01.

Виникають інші питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми є в Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора