A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

За яких умов роботодавці можуть застосовувати працю іноземних працівників творчих професій?

Дата: 04.11.2022 13:47
Кількість переглядів: 88

З 15 жовтня цього року набрав чинності Закон України від 21 вересня                             2022 року № 2623-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном».

Цим Законом внесені зміни до Закону України «Про зайнятість населення» у частині видачі дозволів на застосування праці іноземців. Зокрема, виключено термін «іноземні працівники творчих професій», а також виключені норми, що регулюють особливості видачі дозволів окремим категоріям іноземців, у тому числі вказаним працівникам.

Зазначені зміни не позбавили роботодавців права на оформлення дозволів на застосування праці іноземців на посадах творчих професій. Оформлення дозволів для такої категорії іноземців здійснюється на загальних підставах. Розмір заробітної плати визначається роботодавцем і не може бути менше мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, що до внесення змін, у редакції Закону України «Про зайнятість населення» були передбачені особливості видачі дозволів на застосування праці іноземних працівників творчих професій. Однією з таких особливостей було те, що дозволи для цієї категорії іноземних працівників видавались за умови виплати їм заробітної плати у розмірі не менше мінімальної – на відміну від загальної норми, яка передбачала виплату заробітної плати у розмірі не менше як 10 мінімальних заробітних плат.

Довідково. Іноземними працівниками творчих професій є іноземці, які займають посади, що передбачають створення об’єктів авторського права та/або суміжних прав як основний трудовий обов’язок. Окремі питання авторського права та/або суміжних прав регулюються Законом України «Про авторське право і суміжні права» https://cutt.ly/gNihvLf

Є питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування.

Ми маємо Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора