A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи можуть роботодавці застосовувати працю іноземних ІТ-професіоналів?

Дата: 04.11.2022 13:49
Кількість переглядів: 106

Так, можуть. Таке право виникає за умови отримання дозволу в Державній службі зайнятості. Виключенням є окремі категорії іноземців, наприклад, ті, які мають дозвіл на імміграцію в Україну.

Питання отримання дозволів на застосування праці іноземців врегульовані Законом України «Про зайнятість населення» https://cutt.ly/7NswQRk (зі змінами). Дозволи для іноземних ІТ-професіоналів видаються на загальних засадах, як і для інших категорій іноземців.

Довідково. З 15 жовтня цього року набрав чинності Закон України від                               21 вересня 2022 року № 2623-IX https://cutt.ly/GNswxvV «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном».

Цим Законом внесені зміни до Закону України «Про зайнятість населення» у частині видачі дозволів на застосування праці іноземців. Зокрема, виключено термін «іноземні ІТ-професіонали», а також норми, що регулюють особливості видачі дозволів окремим категоріям іноземців, у тому числі вказаним професіоналам.

Нагадаємо, що іноземними ІТ-професіонали визнавались іноземці або особи без громадянства, які займали посади, пов’язані з розробленням та впровадженням результатів комп’ютерного програмування (операційної системи, комп’ютерних програм та їх компонентів, веб-сайтів, онлайн-сервісів) та криптографічних засобів захисту інформації в юридичних особах, що провадять діяльність із комп’ютерного програмування як основний вид економічної діяльності за Національним класифікатором видів економічної діяльності.

Є питання щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства? Телефонуйте за номерами (0522) 24 64 18 та (0522) 32 08 01.

Виникають інші питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми маємо Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора