A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи можуть іноземні студенти працювати у період навчання?

Дата: 14.11.2022 13:29
Кількість переглядів: 108

Так, можуть.

Водночас необхідно  враховувати, що значна частина з них перебуває в Україні тимчасово (документовані посвідками на тимчасове проживання). Для прийому таких студентів на роботу роботодавці мають оформлювати у Державній службі зайнятості дозволи на застосування праці іноземців в Україні.

Можливість отримання дозволів для вказаної категорії іноземців з’явилась з                           15 жовтня 2022 року – дня набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном» https://cutt.ly/ONLvgiI  Цим Законом, серед іншого, внесені зміни до Закону України «Про зайнятість населення» https://cutt.ly/mNLvbI5  З’явилась нова категорія іноземців - іноземці, які прибули в Україну з метою навчання у закладах вищої освіти та мають намір у період навчання і після закінчення навчання, за умови працевлаштування не пізніше ніж за 30 календарних днів до моменту завершення навчання, провадити трудову діяльність в Україні.

Дозволи для цих іноземців видаються на строк, що дорівнює строку дії трудового договору (контракту), але не більше як 1 рік у період навчання. У разі необхідності, строк дії дозволу може бути продовжений.

Для цієї категорії іноземців дозволи видаються безоплатно.

Є питання щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства? Телефонуйте за номерами (0522) 24 64 18 та (0522) 32 08 01.

Виникають інші питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми маємо Telegram-канал Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора