A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

На яких умовах продовжується надання роботодавцям компенсації після набрання чинності змін у законодавстві?

Дата: 14.11.2022 13:47
Кількість переглядів: 142

З 29 жовтня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці» (далі – Закон).

Законом, серед іншого, внесені зміни до Закону України «Про зайнятість населення». Так, стаття 26 Закону України «Про зайнятість населення» викладена в новій редакції, до статей 27 та 29 – внесені зміни. Крім цього, Закон «Про зайнятість населення» доповнено новою статтею 261. Цими статтями регулюються питання надання компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та витрат на оплату праці відносно працевлаштованих безробітних та працівників.

Роботодавцям потрібно враховувати, що відповідно до пункту 3 прикінцевих положень Закону суб’єктам господарювання, яким на день набрання чинності Закону призначено виплату компенсацій, визначених Законом України «Про зайнятість населення». Ці виплати здійснюються з дотриманням умов, передбачених законодавством, що діяло до набрання чинності Закону.

Довідково.

Надання зазначених компенсацій до 28.01.2023 року буде відбуватися відповідно до Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування https://cutt.ly/vNLcJE7, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2013 року № 347 (із змінами).

Після набрання чинності відповідних змін до статей 26,27,29  та статті 261 Закону «Про зайнятість населення» Кабінетом Міністрів України будуть розроблені нові порядки  надання відповідних компенсацій.

Є питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора