A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Нове у законодавстві про зайнятість: основні новації та шляхи впровадження

Дата: 14.11.2022 14:03
Кількість переглядів: 85

Про нові положення в законодавстві, що регулюють сферу зайнятості, сьогодні йшлося під час інформаційної зустрічі, що була організована обласним центром зайнятості для представників органів влади та місцевого самоврядування.

Відкриваючи захід, заступник директора обласного центру зайнятості – начальник відділу організації профорієнтації Наталія Невідома, наголосила, що сфера зайнятості у період воєнного стану продовжує адаптовуватися до нових викликів у бік підвищення ефективності активних програм зайнятості населення та доступності надаваних клієнтам послуг.

Значним кроком на цьому шляху стало ухвалення 21 вересня 2022 року Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці» № 2622-IX, що набрав чинності 29 жовтня поточного року, за виключенням окремих положень, які зазначені в пункті 1 Розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону.

Н. Невідома наголосила, що цей Закон суттєво оновлює зміст положень законів України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та «Про зайнятість населення».

Тож захід був насичений інформацією про:

  • оновлення програм сприяння зайнятості та їх адресатів;
  • зміну підходів до стимулювання зайнятості найбільш вразливих осіб;
  • нові інструменти сприяння зайнятості молоді;
  • додаткові заходи подолання тривалого безробіття;
  • осучаснення підходів щодо підходящої роботи;
  • нові можливості підвищення конкурентоздатності громадян на ринку праці;
  • розширення кола осіб, які можуть отримувати послуги як безробітні;
  • уточнення особливості обслуговування безробітних у період воєнного стану.

У контексті свого виступу Н. Невідома зазначила, що сьогодні є державні програми, що підтримують підприємницьку ініціативу серед населення та сприяють розвитку малого і середнього підприємництва. Ці урядові ініціативи, насамперед, спрямовані на стимулювання створення робочих місць.

Наостанок учасники заходу мали можливість поставити запитання та отримати кваліфіковані відповіді фахівців обласного центру зайнятості.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора