A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Понад 30 безробітних Новоукраїнської громади облаштовують житло для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 18.11.2022 14:45
Кількість переглядів: 124

Забезпечити житлом тих, хто його втратив, – це першочергове завдання як органів місцевого самоврядування, так й інших установ, громадських організацій, покликаних допомагати людям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Сьогодні це внутрішньо переміщені особи, які через активні бойові дії покидають свої домівки задля збереження життя і здоров'я своїх рідних.

З метою облаштування житла для внутрішньо переміщених осіб, які оселилися на території Новоукраїнської територіальної громади, органами місцевого самоврядування та громадськими організаціям проводиться чимала робота. До цієї роботи долучаються й місцеві жителі, у т.ч. й безробітні громадяни.

З вересня цього року 30 безробітних, з яких двоє внутрішньо переміщених осіб, працювали на облаштуванні двох будинків для проживання переселенців. Це стало можливим завдяки  рішенню виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради, яким внесено зміни до переліку громадських робіт, що мають суспільно-корисну спрямованість і відповідають потребам громади. Загалом на організацію громадських робіт за участі безробітних з місцевого бюджету виділено майже 300 тис. грн.

За словами секретаря Новоукраїнської міської ради Людмили Вишнивецької, сьогодні відпрацьовується питання подальшого розподілу коштів на організацію громадських робіт за участі безробітних громадян.

«Ці роботи дозволять нам, насамперед, задовольнити термінові потреби в облаштуванні житла для переселенців, створити належні умови проживання, навчання, медичного обслуговування. Водночас у період дефіциту вільних робочих місць це буде й підтримка тих, хто залишився без роботи. Ці люди відчувають себе працездатними, повноцінними членами соціуму. Тільки разом до Перемоги. Ми все здолаємо. Ми – справжні Українці, які незламні. Нам потрібна Перемога, іншого шляху немає», – з оптимізмом у майбутнє говорить посадовиця.   

Слід зауважити, що участь у таких роботах стала для багатьох безробітних не просто тимчасовим заробітком, а й  проявом поваги до рідного краю та розумінням важливих завдань сьогодення.

«Зараз я перебуваю на обліку у районній філії як безробітна. Мені зателефонувала кар'єрна радниця і запропонувала взяти участь в облаштуванні  житла для переселенців. Звісно, я погодилася, адже я добре розумію, що це треба робити  і я це можу робити. Ми не маємо бути байдужими, ми повинні підтримати цих людей, допомогти їм вистояти і перемогти. Це завдання кожного з нас», – повідомляє безробітна Інна Левчик.

Загалом, протягом цього року до громадських та інших робіт тимчасового характеру на Кіровоградщині залучено більше 2 тис. безробітних мешканців.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора