A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи має право на отримання допомоги по частковому безробіттю підприємець, який одночасно перебуває у трудових відносинах з іншим роботодавцем?

Дата: 14.02.2023 08:24
Кількість переглядів: 65

Так, має. Це можливо за умови, що він не отримує одночасно допомогу по частковому безробіттю як найманий працівник.

Нагадаємо, що фізична особа-підприємець має право на надання допомоги по частковому безробіттю відносно себе.

Законодавство про працю не забороняє підприємцям одночасно з провадженням підприємницької діяльності перебувати з одним чи декількома роботодавцями у трудових відносинах.

Інформація про перебування у трудових відносинах зазначається підприємцем у Відомості про фізичну особу-підприємця, яка є застрахованою особою, щодо якої виконуються вимоги часини четвертої статті 47 Закону України “Про зайнятість населення”. Ці відомості подаються до центру зайнятості разом із заявою про надання допомоги по частковому безробіттю.

Пунктом 8 Порядку надання допомоги по частковому безробіттю, затвердженого постановою Кабінетом Міністрів України від 21 червня 2022 року              № 702, визначено, що допомога надається фізичній особі-підприємцю, яка є застрахованою особою та яка не отримує допомогу по частковому безробіттю як працівник.

Якщо ж підприємець, який працює у роботодавця, отримує у нього допомогу, то він не має право одночасно на отримання допомоги відносно себе як фізичної особи-підприємця.

Порядок надання допомоги по частковому безробіттю розміщений на вебсторінці Державного центру зайнятості http://surl.li/crffc

Є питання, пов'язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до обласного центру зайнятості, філій чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості http://surl.li/enhic

Ми маємо Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора