A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Важлива тема сьогодення: ведення соціально-відповідального бізнесу у період воєнного стану

Дата: 07.03.2023 11:36
Кількість переглядів: 57

У період воєнного стану проблема легалізації зайнятості населення залишається актуальною. З метою упередження та недопущення використання нелегальної праці та орієнтування роботодавців на ведення соціально-відповідального бізнесу фахівцями Державної служби зайнятості проводяться різнопланові інформаційні заходи. До них долучаються й соціальні партнери, які дотичні до сфери зайнятості та трудових відносин. 

Наприклад, днями у Світловодському управлінні Олександрійської філії обласного центру зайнятості відбувся інформаційний вебінар для роботодавців, які здійснюють свою діяльність на території Світловодської територіальної громади,

Насамперед йшлося про послуги Державної служби зайнятості, які вона надає роботодавцям, про додаткове сприяння у працевлаштуванні окремих категорій громадян, які неконкурентоспроможні на ринку праці, організацію підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації безробітних під конкретне замовлення роботодавців та ін.

Йшлося й про компенсацію фактичних витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботодавцям, які працевлаштують безробітних за направленням служби зайнятості на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності або ж безробітних громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, компенсацію роботодавцям витрат при працевлаштуванні ВПО та ін.

Про порядок переведення працівника та зміни істотних умов праці,  призупинення дії трудового договору, порядок розірвання трудового договору, зміну умов застосування праці іноземців та осіб без громадянства, організацію кадрового діловодства та архівне зберігання кадрових документів у роботодавця –про це все розповіла головний державний інспектор відділу питань праці східного регіону управління інспекційної діяльності в Кіровоградській області Інна Кривенко.

Також державна інспекторка висвітлила актуальні питання, які найчастіше виникають у ході практичного застосування нормативно-правових актів у сфері оформлення трудових відносин, та розповіла про відповідальність роботодавців за недотримання законодавства.  У цьому контексті були обговорені переваги оформлення трудових відносин з найманими працівниками відповідно до норм чинного законодавства та можливі економічні ризики для роботодавців через відсутність офіційно оформлених з найманим працівником відносин.

Семінар проходив у формі діалогу та відкритої дискусії: роботодавці ставили багато запитань і отримували на них обґрунтовані відповіді.

Ви роботодавець і у вас є питання сфери зайнятості? Контакти тут http://surl.li/eghis

Є питання щодо організації трудових відносин під час воєнного стану, переходьте за посиланням https://cutt.ly/tZOfZvZ  або https://pratsia.in.ua/


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора