A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи впливає на можливість надання допомоги по частковому безробіттю отримання інших видів державних допомог?

Дата: 21.03.2023 13:31
Кількість переглядів: 59

Нагадаємо, що Законом України від 21 вересня 2022 року № 2622-IX до статі 20 Закону України “Про зайнятість населення” внесені зміни, які визначають, що компенсації, допомоги, інші виплати суб’єктам господарювання, передбачені Законом України “Про зайнятість населення”, надаються з урахуванням положень Закону України "Про державну допомогу суб’єктам господарювання". Сума державної допомоги за цими та будь-якими іншими напрямами державної підтримки та/або допомоги (незалежно від її видів та джерел) сукупно не може перевищувати суму незначної державної допомоги, визначеної Законом України "Про державну допомогу суб’єктам господарювання".

До вказаних видів допомоги належить також допомога по частковому безробіттю. Порядок надання допомоги по частковому безробіттю затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 702. Постановою Кабінету Міністрів України від 03 березня 2023 року № 188 (набрала чинності 09 березня  2023 року) внесено зміни до вказаного Порядку. Ці зміни стосуються також вищевказаних законодавчих обмежень.

Однак, слід зазначити, що вказані зміни до статі 20 Закону України “Про зайнятість населення” та Порядку надання допомоги по частковому безробіттю не застосовуються під час дії воєнного стану. Тобто наразі на можливість надання допомоги по частковому безробіттю не впливає перевищення цієї та інших видів допомоги суми незначної державної допомоги.

Закон України “Про державну допомогу суб’єктам господарювання” http://surl.li/gxgi

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/emipw  Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора