A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

У якому розмірі надається роботодавцям компенсація за працевлаштування осіб, що перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 6 місяців?

Дата: 04.05.2023 10:49
Кількість переглядів: 36

Роботодавцям, які за направленням філії обласного центру зайнятості працевлаштовують зареєстрованих безробітних (що перебувають у такому статусі понад 6 місяців), компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за відповідну особу за місяць, за який він сплачений, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску.

Зазначений розмір компенсації визначений частиною 1 статті 26-1 Закону України “Про зайнятість населення” та пунктом 5 Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124 (у частині зазначеної категорії безробітних ці нормативно-правові акти набрали чинності                             29 квітня 2023 року).

Довідково. Мінімальний страховий внесок визначається відповідно до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування”. Ним є сума єдиного внеску, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір єдиного внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця. Наразі це добуток 6700 грн та розміру єдиного внеску величиною 22% - 1474 грн. Відповідно подвійний його розмір – 2948 грн.

Закон України “Про зайнятість населення” за посиланням https://is.gd/GOwNOd Є питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB   Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

#Електронний_кадровий_клуб #служба_зайнятості

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора