A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

На 1 мільярд гривень ухвалено рішень за програмою “Власна справа”

Дата: 09.05.2023 13:23
Кількість переглядів: 54

За програмою "Власна справа", яка діє в рамках урядового проєкту "єРобота" з липня минулого року, вже прийнято рішень на 1 млрд гривень.  Програма допомагає українцям заснувати новий бізнес або розвинути вже існуючий. Про це повідомила директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

         “Програма з надання мікрогрантів найбільш популярна серед усіх програм проєкту єРобота. Адже на сьогодні ми маємо сотні успішних прикладів започаткування нових бізнесів по всій країні. І це не тільки сприяє зміцненню економіки країни, але й сприяє створенню нових робочих місць, підтримує наших громадян та забезпечує розвиток, стабільність та впевненість у майбутньому”, - зазначила Юлія Жовтяк.

         За даними служби зайнятості протягом 10 місяців дії програми рішення щодо започаткування нового бізнесу або розвиток вже існуючого отримали понад 4,5 тисяч українців. Вже зараз за програмою передбачено створення понад 10 тисяч нових робочих місць.

         Подати заявку на отримання мікрогранту в сумі від 50 до 250 тис. грн   можуть як діючі підприємці, так і люди, які тільки планують започаткувати власну справу. Заяву разом з бізнес-планом можна подати через портал Дія. Там же можна ознайомитись з термінами подачі заяв по кожній хвилі. Обов’язковою умовою отримання коштів є створення 1-2 робочих місць. Грантові кошти повертаються державі шляхом сплачених податків і обов'язкових зборів у процесі діяльності впродовж трьох років.

         Детальну інформацію щодо процедури отримання мікрогранту ви можете отримати у будь-якому центрі зайнятості, а також на офіційному вебсайті Державної служби зайнятості в рубриці “Мікрогранти” .

         Водночас слід зазначити, що в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості бажаючі можуть пройти навчальні курси з розробки бізнес-планів для участі в програмі. Заняття проводяться онлайн та офлайн. Щоб прослухати курс, потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості або  заповнити анкету. Тривалість курсу, в залежності від регіону та обраної програми, становить від 1 до 12 днів. Для зареєстрованих безробітних навчання є безкоштовним, всі інші можуть навчатися власним коштом. Вартість курсу -  від 220 грн до 2500 грн.

 

Тримаймо разом економічний фронт!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора