A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Яка процедура отримання і реалізації ваучера?

Дата: 18.05.2023 13:32
Кількість переглядів: 50

Процедуру отримання ваучера можна умовно розділити на декілька кроків.

Першим кроком є вибір особою професії чи спеціальності для навчання. Вибір здійснюється особою самостійно, але з Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 07 вересня 2020 року № 1716, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29 вересня 2020 року  за № 946/35229.

Другим кроком є самостійний вибір закладу освіти для навчання. Інформація про заклади освіти, які проводять навчання за ваучером, розміщена на вебсторінці Міністерства освіти та науки України.

Третім кроком є звернення особи до центру зайнятості, подання заяви та пред’явлення необхідних документів. З цих документів працівник центру зайнятості знімає копії, особа своїм підписом їх засвідчує.

Не пізніше як на 8-й робочий день центр зайнятості приймає рішення про видачу ваучера. Рішення оформляється наказом. Центр зайнятості інформує особу, яка подала заяву, про прийняте рішення протягом 3-х робочих днів з дня його прийняття. Водночас необхідно зазначити, що центр зайнятості може обґрунтовано відмовити у видачі ваучера.

Четвертим кроком є звернення особи до центру зайнятості за безпосереднім отриманням ваучера. Таке звернення має відбутися протягом п’яти робочих днів з дня надходження повідомлення про прийняття позитивного рішення.

Якщо особа з поважних причин, підтверджених документально, не може звернутися у зазначений строк, він може бути продовжений на відповідний період.

Пятим кроком є укладення договору про навчання між закладом освіти та особою. Такий договір має бути укладено протягом 90 днів після видачі ваучера.

Заклад освіти протягом п’яти робочих днів після укладення договору подає центру зайнятості завірену його копію. Також подається розрахунок вартості витрат на навчання, інші відомості, що стосуються навчання, та відривна частина ваучера з відміткою про прийняття на навчання.

Центр зайнятості здійснює протягом 10-ти робочих днів з дня надходження цих документів оплату навчання.

Заклад освіти інформує центр зайнятості про виконання особою умов договору про навчання протягом його періоду та протягом 10-ти робочих днів після закінчення строку дії договору подає центру зайнятості копію наказу про відрахування особи з закладу освіти у зв’язку із закінченням навчання.

Все про ваучер на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням  https://is.gd/6czbRh

Довідково. Цей матеріал є черговим в серії матеріалів про ваучери. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі   Facebook 11 травня 2023 року. Цікаво? Перейдіть за посиланням https://is.gd/7fe02l

Є інші питання? Контакти тут https://is.gd/20aDFB 

Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir

Кіровоградський обласний центр зайнятості



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора