A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Голованівська ДПІ

До якого контролюючого органу мають право звернутися громадяни для звірки даних щодо плати за землю?

Відповідно до підпункту 14.1.147 пункту 14.1 статті 14 ПКУ плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

14:29:22 06.03.2023

Чи включається до складу податкової знижки вартість майна, переданого платником податку у вигляді пожертвувань у період воєнного стану неприбутковим організаціям?

Законом України від 15 березня 2022 року 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до Податкового кодексу, зокрема, підрозділ 1 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу доповнено новим п. 21.

14:27:19 06.03.2023

Визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб – підприємців

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що фізичні особи – підприємці – власники, орендарі, користувачі на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, які здійснюють виробництво власної сільськогосподарської продукції, а також голови сімейних фермерських господарств, у тому числі щодо земельних ділянок, що належать членам такого сімейного фермерського господарства та використовуються таким сімейним фермерським господарством, зобов’язані подавати у складі річної податкової декларації додаток з розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ).

08:32:47 01.03.2023

ФОП – платник ЄП, який не застосовує РРО та/або ПРРО, на вимогу покупців за продані товари (надані послуги) зобов’язаний надати чек, накладну або інший розрахунковий документ.

Фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, яка має право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО, зобов’язана надати в паперовій та/або електронній формі покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек, накладну або інший розрахунковий документ, що засвідчує передання права власності на них від продавця до покупця.

08:31:57 01.03.2023

Основні випадки подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що ст.67 Конституції України передбачено, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

08:29:09 01.03.2023

Чи є штрафи під час війни ?

Голованівський відділ податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області інформує платників щодо застосування штрафних санкцій податковими органами під час дії воєнного стану.

16:12:48 21.02.2023

Місцеві податки та збори на території Голованівського району на 2023 рік

Голованівський відділ податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області інформує платників податків щодо місцевих податків і зборів, які встановлюються на території Голованівського району. До місцевих податків належать податок на майно та єдиний податок. У свою чергу податок на майно складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортного податку та плати за землю. До місцевих зборів належать: збір за місця для паркування транспортних засобів; туристичний збір.

16:11:32 21.02.2023

До уваги платників єдиного податку 4 групи

Голованівський відділ податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області інформує платників єдиного податку 4 групи та платників які мають намір обрати спрощену систему оподаткування, а саме єдиний податок 4 групу.

16:09:02 21.02.2023

Щодо особливостей законодавства у сфері розрахункових операцій

01.01.2022 набрали чинності вимоги Закону України від 20.09.2019 № 128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» із змінами та доповненнями, внесеними в зв’язку з прийняттям Закону України від 01.12.2020 № 1017 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій».

14:53:32 21.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора