A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Голованівська ДПІ

Як подати податкову декларацію про майновий стан і доходи?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що відповідно до п. 49.3 ст. 49 Податкового Кодексу України (далі – Кодекс) платник податків самостійно обирає спосіб подачі податкової декларації про майновий стан  і доходи (далі – податкова декларація):

11:34:17 01.04.2024

Які податкові пільги з ПДВ поширюються на підприємства, що займаються благодійною діяльністю і спонсорством?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що згідно з п.п. 197.1.15 п. 197.1 ст. 197 Податкового кодексу України (із змінами, далі – ПКУ) звільняються від оподаткування ПДВ операції з надання благодійної допомоги, зокрема безоплатне постачання товарів/послуг благодійним організаціям, утвореним і зареєстрованим відповідно до законодавства, а також надання такої допомоги благодійними організаціями набувачам (суб’єктам) благодійної допомоги відповідно до законодавства про благодійну діяльність та благодійні організації.

08:37:37 19.03.2024

Оподаткування нецільової благодійної допомоги, на яку не поширюється право отримання податкової соціальної пільги

Головне управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє, що відповідно до п.п. 170.7.3 п. 170.7 ст. 170 розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ), не включається до оподатковуваного доходу сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, що надається резидентами – юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим п.п. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 ПКУ, встановленого на 1 січня такого року.

08:35:15 19.03.2024

Право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року переноситься на наступні податкові роки?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, якщо платник податку на доходи фізичних осіб до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

08:34:49 19.03.2024

Як оподатковуються податком на доходи фізичних осіб об'єкти спадщини та подарунка ?

Голованівська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області надає роз’яснення що оподаткування спадщини (подарунків) залежить від ступеня споріднення спадкоємця та спадкодавця а також від резидентського статусу цих осіб. Зокрема, об’єкти спадщини, успадковані членами сім’ї спадкодавця першого та другого степенів споріднення (батьками, чоловіком, дружиною, дітьми (в тому числі усиновленими), рідними братами, сестрами, бабою, дідом) оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб. Дохід у вигляді вартості успадкованого майна, який оподатковується за нульовою ставкою податку, звільняється від оподаткування військовим збором.   

08:32:34 19.03.2024

Як правильно звірити стан розрахунків платника з бюджетом та фондами соціального та пенсійного забезпечення.

   Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує що в ІКС «Електронний кабінет» запроваджено електронний сервіс з використанням якого платники мають можливість доступу у режимі реального часу до даних інтегрованих карток платників, а також отримання підтверджуючого документу щодо стану розрахунків платника з бюджетом та фондами соціального та пенсійного забезпечення.

08:31:55 19.03.2024

Використання електронних сервісів ДПС надає безліч переваг!

Наразі Державна податкова служба України (далі – ДПС) надає можливість платникам податків без візиту до контролюючого органу формувати та подавати звітність, отримувати необхідну інформацію, довідки, консультації, виконувати податкові зобов’язання тощо. Для зручності та комфорту платників розроблено електронні сервіси, які постійно удосконалюються. 

10:28:07 11.03.2024

РРО/ПРРО: Чи потрібно застосовувати у разі здійснення реалізації продукції власного виробництва та розрахунків у касі підприємства за допомогою Е-карток чи інших платіжних засобів з використанням терміналу?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області  повідомляє, що пунктом 1 статті 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами і доповненнями (далі – Закон № 265) визначено, що реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння) підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних уповноваженою особою відповідного суб'єкта господарювання. 

10:27:01 11.03.2024

Деякі нюанси щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що декларація про майновий стан і доходи складається із головної форми і дев'яти додатків: Ф1, Ф2, Ф3, Ф4, ЄСВ 1, ЄСВ 2, ЄСВ 3, МПЗ, КІК. Фізичній особі – підприємцю на загальній системі оподаткування при звітуванні за результатами звітного 2023 року необхідно подати додатки Ф2 та ЄСВ 1. Крім того, фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування, які є власниками, орендарями, користувачами, на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільгоспугідь, які здійснюють виробництво власної сільгосппродукції, подають ще додаток МПЗ. Розрахунок загального МПЗ здійснюється відповідно до п. 177.14 ст. 177 Кодексу та ст. 38 прим.1 розділу I Кодексу.

10:25:08 11.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора