A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Голованівська ДПІ

МОБІЛЬНИЙ ЗАСТОСУНОК «МОЯ ПОДАТКОВА»: ПОДАННЯ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ (ПОДАТКОВА ЗНИЖКА) •

Для зручності та допомоги платникам податків при поданні податкової декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки Державна податкова служба України розробила відеоролик «Мобільний застосунок «Моя податкова»: подання податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка)».

15:28:46 27.12.2023

Проведення розрахункових операцій при передплаті та післяоплатою

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що у разі продажу товарів з повною передплатою на поточний рахунок продавця у форматі IBAN, застосування РРО та/або ПРРО не обов’язкове. При цьому в поштове відправлення вкладається документ на товар: товарний чек, накладна тощо.

14:13:34 11.12.2023

Добровільне виконання обов’язку щодо використання РРО/ПРРО гарантує здійснення господарської діяльності у межах правового поля

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує платникам податків, що обов’язок використання РРО/ПРРО всіма платниками єдиного податку ІІ-ІV груп під час здійснення ними розрахункових операцій набрав чинності ще з 01 січня 2022 року та не був відмінений з 24 лютого 2022 року у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в Україні.

14:12:33 11.12.2023

Визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» для платників податків – фізичних осіб, у яких у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, введено поняття мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ).

14:11:30 11.12.2023

Відповідальність за невикористання, використання незареєстрованих належним чином, порушення встановленого порядку використання або незберігання протягом встановленого строку КОРО та/або РК.

     Згідно з пп. 5, 6 та 9 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані у разі незастосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО (далі – ПРРО) у випадках, визначених Законом № 265, проводити розрахунки з використанням книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) з додержанням встановленого порядку її ведення, забезпечувати зберігання (у разі використання) використаних КОРО протягом трьох років після їх закінчення та щоденно створювати у паперовій та/або електронній формі РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) або ПРРО фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій.

14:10:33 11.12.2023

Проведення розрахункових операцій при передплаті та післяоплатою

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що у разі продажу товарів з повною передплатою на поточний рахунок продавця у форматі IBAN, застосування РРО та/або ПРРО не обов’язкове. При цьому в поштове відправлення вкладається документ на товар: товарний чек, накладна тощо.

11:38:10 04.12.2023

Що означає “первинна реєстрація РРО”?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє, що відповідно до пункту 3 статті 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій що включені до Державного реєстру РРО та/або програмні реєстратори розрахункових операцій, з додержанням встановленого порядку їх застосування.

11:37:12 04.12.2023

Пошук чеків, виданих РРО та/або ПРРО, можна здійснити через сервіс Електронний кабінет

Головне управління ДПС в Кіровоградській  області інформує, що ДПС реалізовано електронний сервіс, який дає змогу покупцям товарів (послуг) здійснювати пошук і перегляд фіскального касового чека, який формується РРО та/або ПРРО.

11:36:06 04.12.2023

Чи необхідно ФОП - платнику єдиного податку, який здійснює продаж продовольчих товарів за допомогою вендингових автоматів застосовувати РРО?

Згідно з пунктами 1, 2 та 3 статті 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані: 

13:45:06 27.11.2023

Як здійснюється реєстрація РРО податковим органом для платників, податкова адреса яких територія, на якій ведуться бойові дії, але фактично вони перебувають на підконтрольній території України?

Суб’єкт господарювання, незалежно від свого фактичного місця перебування, може подати заяву в електронній формі для реєстрації РРО/ПРРО за умови, що інформація щодо господарської одиниці, на яку реєструється РРО/ПРРО, як про об’єкт оподаткування наявна в контролюючому органі і такий об’єкт оподаткування не закритий та експлуатується.

13:44:46 27.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора