A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Новини

Дата: від до Скинути

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

2006 року в Україні було запроваджено особливе свято - День вишиванки. Ініціатором створення виступила Леся Воронюк, яка на той час була студенткою історичного факультету Чернівецького національного університету. Дівчина запропонувала своїм одногрупникам обрати день та прийти на лекції в національному вбранні. Цю ідею підтримали не лише студенти, але й викладачі. З роками традиція стала популярною по всій території України. Дата завжди припадає на третій четвер травня. 2023 року це буде 18 травня. Подія швидше носить символічний характер, тому що не прив'язана до державного або церковного свята.

06:19 18.05.2023

День памʼяті та примирення

День памʼяті та примирення

8 травня, у День памʼяті та примирення, українці вшановують тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни.

06:43 08.05.2023

Привітання сільського голови з Великоднем

Привітання сільського голови з Великоднем

Шановні земляки ! З Великодніми передзвонами входить у наші домівки та серця найбільш величне християнське свято – Воскресіння Христове. День, що сповнює нас світлою радістю, спокоєм та глибокою вірою у всемогутність Господньої любові. З великими сподіваннями зустрічаємо ми Великдень 2023 року. Зі щирою надією несемо до Господа свої молитви: щоб дарував якнайперше перемогу Україні, здоров’я і світлу долю усім українцям, швидше повернув до рідних домівок наших воїнів, у стрімкій життєвій круговерті оберігав нас від спокус та розчарувань. Ми просимо миру, Божої благодаті для кожної української родини. І полишаючи сумніви та безнадію, як ніколи палко віримо в перемогу добра над тим злом, яке підступно прийшовши на нашу землю змушує страждати мільйони українців. Нехай же чудо Воскресіння Христового зміцнює усіх нас на життєвому шляху, спонукає до милосердя та добрих вчинків, додає сил, аби гідно пройти усі випробування. Вірю, що зі світлими помислами, щирою молитвою, підтримкою  та любов’ю один до одного ми зуміємо подолати всі негаразди. У ці святкові Пасхальні дні щиро бажаю Вам радості, злагоди й добра. Аби щастям, теплом і любов’ю повнились Ваші домівки, а віра ніколи не полишала серця! Нехай благословить та береже Господь наші сім’ї! Христос Воскрес! Воістину Воскрес! 

00:32 16.04.2023

Сади Перемоги

Сади Перемоги

  В суботу, 8 квітня в селах Семидуби та Лебединка відбулась акція насадження дерев в рамках проєкту « Сади Перемоги» . Дякуємо небайдужим громадянам, які взяли участь в озелененні території сіл, а саме: Макаринському А.Й., Погорелову С.Л., Гаврилюку О.В., Лободюку М.В., Рибаку С.І., Рибак В.В., Стоцькому М.М., Пташнику М.В., Швабовському М.Г., Мацолі Ю.В., Пташник Т.М., Мамализі В.А., Островерхій С.М., Поліщуку С.В., Шестаковій Т.В., Островерхій Л.О., Крупяку І.Г., Настенку В.М., Пацаю Р.А., Мамализі В.О., Грінченку П.А., Савелюку М.М., Зайцю В.В., Заболотньому В.В., Сердюку М.Г., Чабанюку Л.В., Алійчуку Б.М., Свид О.О., Заєць В.П., Грицюку В.А., Свиду В.В., Грицюк А.Д..

11:00 10.04.2023

Вимоги щодо охорони електричних мереж та умов виконання робіт в межах охоронних зон електричних мереж

Вимоги щодо охорони електричних мереж та умов виконання робіт в межах охоронних зон електричних мереж

Правилами охорони електричних мереж (Правилами), затвердженими Постановою Кабінету міністрів України від 27 грудня 2022р. № 1455, з метою забезпечення збереження електричних мереж, створення належних умов їх експлуатації та запобігання нещасним випадкам від впливу електричного струму встановлені вимоги щодо охорони об’єктів та обмеження щодо використання земельних ділянок в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі.

10:21 22.03.2023

У квітні рецептурні ліки можна буде придбати за е-рецептом: що важливо знати?

У квітні рецептурні ліки можна буде придбати за е-рецептом: що важливо знати?

Запровадження електронного рецепта на всі рецептурні ліки дозволить посилити контроль за відпуском рецептурних ліків у аптеках та запобігти можливим негативним наслідкам самолікування.   Рішення буде впроваджуватися поступово з можливістю використання паперових рецептурних бланків. При цьому задля своєї зручності пацієнт зможе обрати, за яким рецептом він бажає придбати ліки в аптеці – електронним чи паперовим.

08:36 21.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора