A A A K K K
для людей із порушенням зору
Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Новини

Дата: від до Скинути

Куди звертатись, якщо військовий зник безвісти або потрапив у полон?

Куди звертатись, якщо військовий зник безвісти або потрапив у полон?

Зараз у соціальних мережах дуже багато публікацій про зниклих безвісти. Сім’ї з відчаю публікують фото, додають прізвище ім’я, дату народження та інші чутливі особисті дані. Пам’ятайте! Не повідомляйте публічно особисту інформацію про зниклих або полонених військовослужбовців до моменту надання відповідної інформації зі сторони росії. Такі дані можуть чинити шкоду полоненому військовослужбовцю. Зараз в Україні немає єдиної відповідальної за це установи. Проте є низка органів та організацій, які допомагають у цьому питанні. Зокрема шукають та систематизують дані. Ви можете звернутись до: - Національного бюро з розшуку людей - Національної поліції - Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими - Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ - Центрального агентства з розшуку Міжнародного комітету Червоного хреста - Робочої групи ООН з питань насильницьких або недобровільних зникнень Усі деталі та контакти зібрали для вас за посиланням: https://veteranfund.com.ua/legal_consultations/search_for_people/ Уважно перевіряйте, чи не є ворожими чат-боти, у які надаєте інформацію. До повідомлення про зникнення військовослужбовця додайте максимум, що ви знаєте: - прізвище, ім’я та по батькові - дату народження - контактні дані - військову частину чи підрозділ проходження служби - посаду та звання - номер військового квитка чи жетону - особливі прикмети – шрами, родимки, татуювання - останнє відоме місце перебування Якщо ваші близькі зникли безвісти і ви потребуєте допомоги, звертайтесь до юристів Українського ветеранського фонду.  Залишайте заявку за посиланням, це безоплатно: https://cutt.ly/s9Asnpo Подавати запити на допомогу можна щодня та цілодобово. Консультації надаються щодня у робочі дні з 9:00 до 18:00.  Проєкт реалізується спільно з Незалежна антикорупційна комісія - НАКО - NAKO за підтримки офісу Спеціального радника Великої Британії з питань оборони.

13:55 07.03.2023

В Україні поновлено програму «Рука допомоги» – кредити непрацюючим громадянам з малозабезпечених сімей на початок чи розвиток власної справи 

В Україні поновлено програму «Рука допомоги» – кредити непрацюючим громадянам з малозабезпечених сімей на початок чи розвиток власної справи 

Однією з цілей соціальної політики в Україні є максимальна допомога особам і родинам, які опинились у складних життєвих обставинах, та забезпечення умов для подолання цих обставин.

10:38 03.03.2023

ОГОЛОШЕННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ!

             Перегонівська сільська рада доводить до Вашого відома , що вже підписано  87 наказів у межах грантової програми зі створення садів та теплиць , зокрема :

11:55 23.02.2023

БЕЗПЕЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ У МЕЖАХ  НАСЕЛЕНОГО ПУНКТУ

БЕЗПЕЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ У МЕЖАХ НАСЕЛЕНОГО ПУНКТУ

1. Використовувати пестициди необхідно лише згідно до переліку пестицидів дозволених до використання на території України. 2. Перед початком проведення робіт суб'єкт господарювання повинен не менше, ніж за дві доби при наземному застосуванні та не менше, ніж за три доби при авіаційному застосуванні попередити населення, власників суміжних господарств та пасічників про проведення таких робіт. Де обов'язково указує, назву препарату, методи та строки проведення робіт. 3. Інформацію про проведення хімічної обробки необхідно доводити до населення за допомогою засобів масової інформації (радіо, преса), інформуванням місцевих адміністрацій, сільських/селищних рад, асоціацій фермерів, бджолярів тощо, а також розміщенням оголошень у місцях масового доступу населення на дошках об’яв. 4. В межах 200 метрів від оброблюваного поля встановлюються попереджувальні таблички щодо проведення робіт із застосуванням пестицидів. 5. Санітарно-захисна зона від меж оброблювальних ділянок становить – 200 метрів під час використання наземної апаратури та 1000 метрів під час авіаційного застосування пестицидів. 6. До меж проведення робіт категорично забороняється допускати сторонніх осіб. 7. Працівники, які працюють з пестицидами повинні бути забезпечені індивідуальними засобами захисту, спеціальним одягом, аптечкою медичної допомоги, пройти медичний огляд та мати допуски, посвідчення на право роботи з пестицидами та агрохімікатами. 8. В межах населеного пункту обробку дозволяється проводити лише ранцевим оприскувачем. На власній земельній ділянці не можна застосовувати техніку для обробки та розпилювання пестицидів та агрохімікатів. 9. Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень в межах населеного пункту дозволяється лише з 22:00 до 07:00 ранку. Роботи необхідно проводити в безвітряну погоду при мінімальних висхідних повітряних потоках (3-4 м/с). Це дозволяє підвищити ефективність обробки, зменшити нецільові витрати пестицидів, їх знесення за межі обробленої ділянки. Забороняється обприскування рослин препаратами в спекотну погоду.

09:35 21.02.2023

Міжнародний День рідної мови

Міжнародний День рідної мови

Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.

07:43 21.02.2023

День пам'яті героїв небесної сотні

День пам'яті героїв небесної сотні

Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013–2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів.

08:08 20.02.2023

19 лютого – День Державного Герба України

19 лютого – День Державного Герба України

Сьогодні відзначається День Державного Герба України. Саме 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті – національний символ українців часів визвольних змагань XX століття, який  має статус малого герба та є головним елементом майбутнього великого герба.

08:07 19.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора