Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Голованівська філія Кіровоградського обласного центру зайнятості

Чи може бути відмовлено роботодавцю в отриманні компенсації витрат на оплату праці переселенців?

Порядком надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 331 (із змінами, внесеними постановою від 06.04.2022 № 415, далі – Порядок), визначені умови для її отримання.

13:31:39 29.04.2022

Які особливості перебування у статусі зареєстрованого безробітного в умовах воєнного стану?

Статус безробітного надається без вимоги до наявності підходящої роботи. Виплата допомоги по безробіттю призначається з першого дня реєстрації як безробітного в службі зайнятості.

13:30:17 29.04.2022

Чи можна зареєструватися у службі зайнятості, якщо є не всі документи?

Наразі Порядком 792 умови реєстрації як безробітного без повного пакету документів передбачені для внутрішньо переміщених осіб. А саме: внутрішньо переміщена особа для отримання статусу безробітного у разі відсутності документів, що підтверджують факт звільнення, подає заяву про припинення трудових відносин, справжність підпису на якій нотаріально засвідчена, або документ, що підтверджує факт припинення зайнятості (цивільно-правовий договір, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань), або відповідне рішення суду – у разі припинення трудових відносин (припинення зайнятості) у судовому порядку; розрахунковий документ (квитанція), що підтверджує надсилання зазначеної заяви роботодавцю рекомендованим листом з описом вкладення (за можливості).

13:27:04 29.04.2022

Чи виділено кошти для виплати допомоги по безробіттю?

Відповідно до частини 3 статті 16 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” видатки бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття щодо забезпечення виплати допомоги по безробіттю є захищеними. Фінансування цих видатків проводиться у першочерговому порядку.

13:24:55 29.04.2022

Чи передбачаються підстави для повернення роботодавцем коштів компенсації витрат на оплату праці переселенців?

Відповідно до пункту 11 Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 331, у разі припинення трудових відносин, зокрема розірвання строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за  сумісництвом,  до завершення строку виплати компенсації витрат роботодавець протягом п’яти робочих днів з дня такого припинення зобов’язаний повернути суму невикористаної компенсації витрат на рахунок регіонального центру зайнятості.

08:21:55 19.04.2022

Чи виділено кошти для отримання роботодавцями компенсації витрат на оплату праці переселенців?

Пунктом 1 Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 331 (із змінами), визначено, що відповідна компенсація надається за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

08:21:52 19.04.2022

Результати проєкту EU4Skills: опитування випускників за професією кухаря

На сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук розпочато розміщення матеріалів з питань висвітлення результатів пілотного проєкту EU4Skills щодо випускників за певними професіями (попередньо йшла мова про професії залізничного транспорту). Наразі  мова йтиме про кухарів.

08:19:06 19.04.2022

«AutoCAD-2022» – флагманський продукт з автоматизованого проєктування та креслення до ваших послуг

Ви за професією графічний дизайнер, інженер, менеджер проєктів чи архітектор? Мрієте удосконалити навички та опанувати нові версії програми «AutoCAD-2022»?  Задаєтеся питаннями, як в умовах реального часу спростити та оптимізувати процес автоматизованого проєктування та креслення? Де навчитися новим інструментам для автоматизованого проектування (САПР) і креслення?

08:16:32 19.04.2022

До служби зайнятості в один клік за допомогою QR-кодів

Що таке QR-код для служби зайнятості сьогодні?  Це один з найбільш зручних способів взаємодії з клієнтами. За допомогою QR-коду кожен охочий, кого цікавить інформація про діяльність служби зайнятості, може в один клік з будь-якого мобільного гаджету потрапити до Інтернет-ресурсів служби зайнятості.

08:14:38 19.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора