Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Голованівська філія Кіровоградського обласного центру зайнятості

Результати проєкту прогнозування регіонального ринку праці: стан та тенденції

У минулому році обласним центром зайнятості за участі навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в області та інших установ реалізовано пілотний проєкт з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів. Проєкт реалізовано державною службою зайнятості в 10 областях країни в рамках програми Європейського Союзу “EU4Skills: кращі навички для сучасної України” для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні.

10:40:39 11.01.2022

Про статистичний аналіз регіонального ринку праці

Обласний центр зайнятості взяв участь у реалізації пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів. На нашій сторінці у фейсбуці започатковано розміщення окремих матеріалів за результатами дослідження (з комплексним звітом “Ринок праці Кіровоградської області. 2021” є можливість ознайомитись у “хмарному” середовищі – посилання розміщене у матеріалі, що є першим на сторінці).

10:38:25 11.01.2022

Стати барменом легко: звертайтесь до служби зайнятості!

18 січня поточного року в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості для безробітних громадян розпочнеться професійне навчання за професією «Бармен», що триватиме 3,6 міс.

10:35:54 11.01.2022

Неформальне професійне навчання працівників: що це і як цим скористатися?

Законом України “Про зайнятість населення” до основних напрямів державної політики у сфері зайнятості населення віднесено сприяння роботодавцям у професійному розвитку працівників. Згідно Закону України “Про професійний розвиток працівників” роботодавці можуть здійснювати формальне і неформальне (набуття особою професійних знань, умінь і навичок, не регламентоване місцем набуття, строком та формою навчання) професійне навчання працівників.

10:34:53 11.01.2022

За якими професіями є можливість підтвердити результати неформального навчання?

Наказом Міністерства соціальної політики України від 23.12.2013 № 886 (із змінами), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09.01.2014 за № 5/24782, затверджено Перелік робітничих професій, за якими здійснюється підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями. Такими професіями є кухар, зварник, охоронник,  електрозварник ручного зварювання, продавець непродовольчих товарів та слюсар-ремонтник.

10:33:56 11.01.2022

Яка процедура підтвердження результатів неформального професійного навчання працівників?

Для підтвердження кваліфікації особа звертається до місцевого центру зайнятості, який видає такій особі анкету самооцінювання за обраною нею робітничою професією, та інформує її про:

10:31:30 11.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора