Перегонівська громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Голованівська філія Кіровоградського обласного центру зайнятості

Чи потрібно оформлювати посвідку на тимчасове проживання іноземцю, щодо якого видано дозвіл на застосування його праці?

Відповідно до норм Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” іноземці та особи без громадянства (далі - іноземці), які відповідно до закону прибули в Україну для працевлаштування та отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, які на законних підставах перебувають на території України на період роботи в Україні.

10:30:01 03.11.2021

Які особливості отримання дозволів на застосування праці внутрішньокорпоративних цесіонаріїв?

Законодавство про зайнятість населення визначає особливості отримання дозволів на застосування праці окремих категорій іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці).

10:26:44 03.11.2021

Чи можуть іноземці працювати за суміщенням?

   Нормами законодавства про зайнятість населення встановлено, що роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці) на території України на підставі дозволу, що видається регіональним центром зайнятості. Праця іноземців може застосовуватися на різних посадах в одного або декількох (двох і більше) роботодавців за умови отримання дозволу на застосування праці іноземців на кожній посаді.

15:22:01 29.10.2021

Які особливості застосування праці осіб без громадянства?

Законодавство про зайнятість населення визначає особливості застосування праці окремих категорій іноземних найманих працівників. До таких категорій працівників належать і особи без громадянства. Їх правовий статус суттєво врегульовано змінами у законодавстві, внесеними Законом України від 16.06.2020 № 693-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства” (введено в дію з 18.10.2020, з текстом Закону можливо ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України). Так, цим Законом внесено зміни до Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”. Визначено, що особою без громадянства є особа, яка не розглядається як громадянин будь-якою державою в силу дії її закону. Процедура визнання особою без громадянства регламентується статтею 6-1 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” та відповідними нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України.

15:19:17 29.10.2021

Серед безробітних Кіровоградщини більшість – жінки

У січні – вересні 2021 року статус безробітного мали майже 40,5 тис. осіб, з  яких 54,9% складали  жінки, 31,2% – молодь  віком до 35 років та мешканці сільської місцевості – 47,1%. З них отримали статус безробітного безпосередньо у вересні 1,8 тис. осіб.

13:38:47 21.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора